Caprese kipfilet uit de oven

Benodigdheden (voor 4 personen):

  • 4 kipfilets
  • 2-3 tomaten, in plakjes gesneden
  • 250 gr. mozzarella (2 bolletjes), in plakjes gesneden
  • Bosje verse basilicum
  • 2 el. olijfolie
  • 1 snufje gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 2 el. donkere balsamico azijn
  • zout
  • peper

20131003-153602.jpgBereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en zet een ovenschaal klaar.
  2. Bestrooi de kipfilets met wat peper en zout.
  3. Verwarm een beetje olie in een pan en bak de kipfilets aan beide zijden goudbruin, het geeft niet als ze nog niet helemaal gaar zijn want ze garen dalijk nog door in de oven. Zijn de kipfilets erg bol dan kun je ze eventueel eerst een keer in de lengte doormidden snijden voordat je ze bakt, dan kun je ze namelijk na het bakken gemakkelijker beleggen met de tomaat en de mozzarella.
  4. Leg de gebakken kipfilets in de ovenschaal en maak van de olijfolie, knoflook, gedroogde Italiaanse kruiden en balsamico azijn een mengsel waarmee je de kipfilets bestrijkt. Hou een heel klein beetje van het mengsel over om dalijk de tomaat mee te bestrijken.
  5. Beleg de kipfilets vervolgens met de plakjes mozzarella, daarop de blaadjes van de basilicum en daarop de plakjes tomaat.
  6. Bestrijk de tomaat met het overgebleven balsamico mengsel en bak de kipfilets nog 15-20 minuten in de oven.

20131003-153628.jpg

Advertenties

Een Reactie op “Caprese kipfilet uit de oven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s