Boerenkool chips

Benodigdheden:

  • 1 kleine boerenkool
  • 1 el. olijfolie
  • 1 tl. knoflookpoeder
  • 0,5 tl. chili poeder
  • zout

20131013-125531.jpg

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Haal de bladeren van de boerenkool af, knip met een schaar de nerf eruit en knip ze vervolgens in makkelijk eetbare stukken.
  3. Was de boerenkool en droog de boerenkool daarna zo goed mogelijk. Bijvoorbeeld door het eerst in de sla centrifuge te doen en daarna droog deppen tussen 2 vellen keukenpapier. Je kunt natuurlijk ook kant en klare gewassen boerenkool kopen, dan kun je stap 2 en 3 uit het recept over slaan en heb je ongeveer 125 gram boerenkool nodig.
  4. Meng in een kom de olijfolie, chili poeder en het knoflook poeder, voeg daarna de droge boerenkoolbladeren toe en roer om tot alle bladeren bedenkt zijn met het mengsel.
  5. Verdeel de boerenkool over het bakblik en besprenkel met wat zout.
  6. Bak de boerenkool 10 minuten in de oven tot chips (de bladeren moeten er donkergroen uitkomen).

TIP: je kunt ook 1-2 eetlepels parmezaanse poeder kaas aan het recept toevoegen.

 

12791926-plaat-van-geroosterde-boerenkool-chips-op-een-bamboe-mat

 

 

Advertenties

Een Reactie op “Boerenkool chips

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s