Noten en pitten crackers

Dit is mijn recept voor noten en pitten crackers.  Ze zijn heerlijk met wat hartig beleg, maar zonder iets vind ik ze ook al erg lekker. De crackers kunnen prima als lunch, tussendoortje of lekker bij de borrel.

 

 

Benodigdheden:

  • 100 gr. amandelmeel
  • 50 gr. walnoten
  • 50 gr. gebroken lijnzaad
  • 50 gr.  pompoenpitten
  • 50 gr. zonnebloempitten
  • 1 ei
  • 1 tl. zout
  • 5 el. olijfolie

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Maal met een foodprocessor de walnoten, zonnebloempitten, pompoenpitten en het lijnzaad tot een fijn poeder. Er mogen hier en daar wel een paar grove stukjes in zitten.
  3. Meng het poeder samen met het amandelmeel, zout, ei en de olijfolie tot een mooi deeg.
  4. Leg het deeg op de met bakpapier beklede bakplaat. Leg bovenop het deeg een stuk aluminiumfolie en rol het deeg plat door met een deegroller over het aluminiumfolie te rollen.
  5. Rol net zo lang tot het deeg een dikte heeft van 2-4 millimeter en verwijder dan de aluminiumfolie.
  6. Bak het deeg 20 minuten in de oven, snijd dan met een groot mes vierkantjes in het deeg en bak de crackers nog 5 minuten.

 

20131013-135044.jpg

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s