Thaise kokos zalm

Benodigdheden (voor 4 personen):

  • 4 porties zalmfilet
  • 100 gr. kokossanten
  • 1 ui, fijngesneden
  • 4 tenen knoflook, in plakjes gesneden
  • 1 vis bouillon blokje
  • 250 ml. kokend water
  • 2 el. geraspte gedroogde kokos
  • 1 citroen
  • 2 rode chilipepers, zonder zaadjes en fijngesneden
  • 1 bosje verse koriander, fijngehakt
  • peper
  • zout

20131020-171418.jpg

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en zet een ovenschaal klaar.
  2. Leg de zalm filets in de ovenschaal en bestrooi ze met wat peper en zout.
  3. Verwarm een beetje olie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook aan.
  4. Los het bouillon blokje in de 250 ml. kokend water op giet dit bij de ui en de knoflook.
  5. Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit, doe de schil en het sap samen met de kokosanten bij de bouillon en blijf zachtjes roeren tot dat de kokossanten zijn opgelost.
  6. Giet dit mengsel over de zalmfilet en bestrooi met de kokosrasp.
  7. Bak de zalm 18-20 minuten in de oven.
  8. Bestrooi de zalm voordat je deze serveert met de fijngesneden chilipeper en de verse koriander.

20131020-171404.jpg

Advertenties

2 Reacties op “Thaise kokos zalm

  1. Heb dit mogen eten bij immeke en het was heerlijk! Zou zelf voor een krokant korstje even de grill erop zetten. Top recept:)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s