Marsepein bonbons

Je kunt voor dit recept het beste een siliconen mini-browie vorm of bonbonvorm gebruiken. Maar als je dit niet hebt lukt het misschien ook met een flexibele ijsblokjesvorm of mini-cupcakevormpjes van bakpapier.

 

 

Benodigdheden (voor ongeveer 12 bonbons):

  • 150 gr. 70-85% chocola (of een mix ervan)
  • 40 gr. gesmolten kokosolie of roomboter
  • 50 gr. amandelmeel
  • 1 tl. vanille extract
  • 1 el. agave siroop

20131027-211259.jpg

Bereidingswijze:

  1. Smelt voorzichtig de chocolade.
  2. Giet in elk vormpje een beetje gesmolten chocolade en smeer dit vervolgens met een kwastje tegen de randen aan zodat je een soort chocolade bakjes krijgt. Zet de vorm daarna ongeveer 10 minuten in een vriezer.
  3. Meng het amandelmeel met de gesmolten kokosolie of boter, de agave siroop en het vanille extract.
  4. Haal de chocolade uit de vriezer en verdeel het amandelmengsel (de gezondere marsepein) over de vormpjes. Druk het mengsel nog even goed aan met een theelepel of met je vingers.
  5. Giet bovenop de marsepein nog een laagje gesmolten chocolade en zorg ervoor dat de marsepein helemaal bedenkt is met de chocolade.
  6. Zet de chocolade nog 20 minuten in de vriezer en haal de bonbons daarna voorzichtig uit de vormpjes.

 

TIP: kijk ook eens naar mijn recept voor Bounty bonbons.

 

20131106-171606.jpg

 

 

 

Advertenties

Een Reactie op “Marsepein bonbons

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s