Geroosterde citroen-bloemkool

Benodigdheden (voor 4 personen):

  • 1 bloemkool, in roosjes gesneden
  • 3 rode uien, in ringen gesneden
  • 3 tenen knoflook, uitgeperst
  • geraspte schil van 1 citroen
  • sap van een halve citroen
  • 3 flinke scheuten olijfolie
  • peper
  • zout

20131122-001917.jpg

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en zet een grote ovenschaal klaar.
  2. Meng de olijfolie, citroensap, citroenschil, rode ui en de knoflook goed door elkaar in een grote kom.
  3. Voeg vervolgends de bloemkoolroosjes toe en zorg ervoor dat de bloemkoolroosjes rondom goed bedenkt zijn met het olie mengsel, voeg eventueel wat extra olie toe.
  4. Verdeel de bloemkool over de ovenschaal en bestrooi de bloemkool ruim met peper en zout.
  5. Rooster de bloemkool 40-45 minuten in de oven, de bloemkool mag nog een beetje knapperig zijn.

20131122-001947.jpg

Advertenties

Een Reactie op “Geroosterde citroen-bloemkool

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s