Havermoutcake

Benodigdheden:

  • 300 gr. havermout
  • 100 gr. amandelmeel
  • 200 gr. gedroogde vruchten (ik gebruik 100 gr. abrikozen en 100 gr. cranberry’s)
  • 150 gr. noten (ik gebruik 100 gr. walnoot en 50 gr. amandelen)
  • 250 ml yoghurt
  • 1 el. kaneel poeder
  • 6 eieren
  • 4 el. agave siroop
  • 2 el. stevia poeder
  • 50 gr. gedroogde kokosrasp
  • 1 el. bakpoeder
  • 4 el. gesmolten kokosolie
  • snufje zout

20131127-220347.jpg

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in.
  2. Maal de noten en de gedroogde vruchten samen met 100 gram van de havermout in de foodprocessor tot een fijn mengsel.
  3. Klop in een kom de eieren, yoghurt, kaneel poeder, agave siroop en stevia poeder tot een luchtig mengsel.
  4. Roer de gemalen noten, vruchten en havermout door het mengsel.
  5. Voeg vervolgens de rest van de havermout, het amandelmeel, kokosrasp, bakpoeder, zout en gesmolten kokosolie toe en roer het mengsel nogmaals goed door.
  6. Verdeel het beslag over de cakevorm en bak het 30 minuten op 180 graden. Verlaag daarna de temperatuur van de oven naar 150 graden en bak de cake nog 30-40 minuten.

TIPS: 

  • Nadat de cake is afgekoeld kun je prima een deel of plakken van de cake invriezen.
  • Je kunt 1 soort gedroogde vruchten gebruiken of een mix van verschillende soorten, cranberry’s, abrikozen, rozijnen, pruimen en vijgen zijn zeer geschikt.
  • Je kunt 1 soort noten gebruiken of een mix van verschillende noten en zaden, walnoten, amandelen, pistache, hazelnoten, paranoten, pompoenpitten, en lijnzaad zijn zeer geschikt.

 

20131127-220405.jpg

 

 

Advertenties

3 Reacties op “Havermoutcake

    • Beste annick,
      Super bedankt voor je reactie, ik was dit te vergeten te vermelden in het recept.
      Ik heb het recept aangepast, de noten gaan samen met de vruchten in de foodprocessor.
      De cake kan zowel als zoet tussendoortje en als ontbijt gegeten worden.
      Succes met bakken!!
      Gr. Immeke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s