Rode bietensoep

Benodigdheden:

  • 1200 gr. rode bieten
  • 2 rode uien, grof gehakt
  • 1 teen knoflook, in plakjes gesneden
  • 1500 ml. tuinkruiden of groenten bouillon
  • 3-4 el. donkere balsamico azijn.
  • 1 el. agave siroop of honing (kun je eventueel ook weg laten)
  • 125 ml. zure room
  • Bosje verse bieslook
  • Peper
  • Zout

 

 

Bereidingswijze:

  1. Schil de bieten en snijd ze in grove stukken.
  2. Fruit de ui en de knoflook aan in een pan met een scheutje olie.
  3. Voeg de bouillon en de bieten toe en kook de bieten zachtjes gaar in de bouillon. Dit duurt ongeveer 25 minuten.
  4. Voeg de balsamico azijn en de agave siroop of honing toe en pureer de soep met een staafmixer tot een mooie gladde soep.
  5. Breng op smaak met flink wat zout en peper.
  6. Verdeel de soep over de soepkommen en garneer de soep met een lepel zure room en wat fijngeknipte bieslook.

 

20131201-123742.jpg

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s