Appelchips

Benodigdheden:

  • 2 appels
  • 2 el. citroensap
  • kaneel

 

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Verwijder met een mes of appelboor het klokhuis uit de appels.
  3. Rasp de stukken appel met een mandoline tot flinterdunne plakjes.
  4. Schud de plakjes appel samen met het citroensap en wat kaneel om in een kom.
  5. Leg de plakjes appel op de bakplaat en let erop dat je ze naast elkaar legt en niet op elkaar want dan worden ze niet krokant.
  6. Bak de appelplakjes in 90-120 minuten tot krokante chips.

 

TIPS:

  • Afhankelijk van hoe dik je de appelplakjes hebt gesneden hebben ze 90-120 minuten nodig in de oven, hoe dikker hoe langer ze in de oven moeten om krokant te worden.
  • Je kunt de chips in een afgesloten trommel nog enkele dagen goed houden.
  • Je kunt de chips ook gebruiken om bijvoorbeeld toetjes te garneren of door kwark of yoghurt te eten.

 

20131219-163822.jpg

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s