Lijnzaadbrood

Benodigdheden:

  • 200 gr. amandelmeel
  • 100 gr. lijnzaadmeel (of 100 gr. lijnzaad in de foodprocessor tot een fijn meel gemalen)
  • 3 el. kokosmeel
  • 6 eieren
  • 2 tl. bakpoeder
  • 1 tl. zout
  • 2 el. olijfolie of gesmolten kokosolie
  • 3 el. gebroken lijnzaad

20131223-164246.jpg

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in.
  2. Meng in een kom alle droge ingrediënten goed door elkaar.
  3. Meng in een andere kom alle natte ingrediënten, en voeg deze bij de droge ingrediënten. Blijf roeren tot er een stevig deeg ontstaat.
  4. Verdeel het deeg over de cakevorm en zet het brood 55-60 minuten in de oven.
  5. Haal het brood uit de vorm en laat het goed afkoelen.

 

20131223-164301.jpg

 

 

Advertenties

6 Reacties op “Lijnzaadbrood

    • Beste wil,
      Leuk dat je mijn recept wilt uitproberen!!
      zoals je in het recept kunt lezen moet je de cakevorm invetten en het brood 55-60 minuten bakken op 180 graden.
      Het invetten kun je doen met boter, olie of bijvoorbeeld bakspray.
      Veel succes!!

    • Invriezen kan zoiezo, en in een afgesloten trommel blijft het denk ik een paar dagen vers. Tip: anders vries je de helft in 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s