Havermout ontbijtmuffins met bosbessen

Heb jij ook altijd haast in de ochtend of ben je op zoek naar een gemakkelijk en verantwoord tussendoortje??? Dit zijn mijn havermout ontbijtmuffins met bosbessen. De muffins zijn in een afgesloten trommel zeker 3 dagen goed, dus in de ochtend kun je er zo een paar pakken als ontbijt. Maar je kunt ze ook prima invriezen. Als je ze bijvoorbeeld per 2 in een boterhamzakje invriest en je neemt ze mee naar je werk dan zijn ze vast rond de eerste koffiepauze al ontdooit en heb je een gezond, suikervrij en vetarm tussendoortje.

De muffins smaken niet heel erg zoet, wel zijn ze de dag na dat je ze hebt gebakken zoeter en beter van smaak dan dat je ze net gebakken hebt. Mocht je mijn recept voor deze havermout ontbijtmuffins toch niet zoet genoeg vinden dan zou je 2-4 el. agavesiroop of stevia poeder kunnen toevoegen aan het recept.

 

20140304-152338.jpg

 

Benodigdheden (voor 12 muffins):

  • 1 banaan, fijn geprakt
  • 2 eieren
  • 150 ml. yoghurt
  • 1 flinke tl. bakpoeder
  • 150 gr. havermout
  • 100 gr. bosbessen (liefste diepvries)
  • 1 flinke tl. kaneel
  • snufje zout

 

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een muffinvorm in of gebruik een silicone muffinvorm.
  2. Meng alle ingrediënten in een kom door elkaar behalve de bosbessen.
  3. Zodra je een mooi glad beslag hebt kun je de bosbessen er voorzichtig doorheen roeren, ik gebruik het liefste diepvries bosbessen omdat deze mooi heel blijven als je de door het beslag heen roert en dus ook mooi heel in je muffin zitten.
  4. Verdeel het beslag over de muffinvorpjes en bak de muffins 25 minuten in de oven.

 

TIP: Je kunt 1,5-2 schepjes vanille eiwitpoeder toevoegen aan mijn recept voor een iets eiwitrijkere muffin.

 

20140304-152350.jpg

 

 

Advertenties

10 Reacties op “Havermout ontbijtmuffins met bosbessen

  1. Hier ook net gebakken. Mmmm alleen plakt het papier van t vormpje helemaal aan de muffins waardoor we nu heerlijke muffins met papiersnippers eten. Enig idee hoe dit komt en hoe te voorkomen?

    • Leuk dat je mijn recept hebt gemaakt!!

      In de winkel kun je cakevormpjes van gewoon papier en van bakpapier kopen. De gewone moet je van te voren in vetten en die van bakpapier niet. Mogelijk heb je de gewone gekocht. Nog makkelijker is het om de muffins in een silicone muffinvorm te maken, dat gaat altijd goed 😉

      Succes!!!!

  2. Heerlijk recept. Ik vraag me alleen af hoe het komt dat de muffins wat rubberachtig zijn. Ik heb ipv de yoghurt wel amandelmelk gebruikt maar dat zou niks mogen uitmaken. Bedankt.

    • Denk dat het toch door de amandelmelk komt.. dan is het deeg natter en bevat het minder eiwitten die geven stevigheid aan het deeg. En heb je ook bakpoeder gebruikt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s