Caesar Salade

 

Als er 1 salade is die absoluut mijn lievelingssalade is dan is het wel de caesarsalade. Het maakt niet uit in welke lunchroom in kom, zodra ik caesarsalade op de kaart zie staan kijk ik niet meer verder en ga ik voor de caesarsalade.

Het klinkt misschien saai, maar toch is elke caesarsalade net weer een beetje anders. En elke recept dat je tegen komt op internet en in kookboeken is ook net weer een beetje anders. Hieronder kun je mijn recept vinden voor caesarsalade. De hoeveelheid dressing is genoeg voor 2-3 salades. Dus bewaar wat je over hebt in de koelkast dan kun je snel weer genieten van een zelf gemaakte caesarsalade zonder dat je er al te veel werk van hebt.

 

 

Benodigdheden (voor 1-2 personen):

  • Een halve kropsla of 1 krop romaine sla.
  • 3 medium tot zacht gekookte eieren, in plakjes
  • 1 flinke hand grof geraspte Parmezaanse kaas

Voor de dressing:

  • 0,5 tl. Zout
  • 1 snufje peper
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 5 ansjovisfilets
  • 1 flinke tl. Grove mosterd
  • 2 tl. Worcestersaus
  • 1,5 el. Citroensap
  • 1 el. Wijnazijn
  • 100 ml. Zonnebloemolie
  • 50 ml. Olijfolie
  • 2 el. (zelfgemaakte) mayonaise

 

 

Bereidingswijze:

  1. Verwijder de nerf uit de slabladeren, en scheur de bladeren in grove stukken. Was en droog de bladeren vervolgens in de slacentrifuge.
  2. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een hoge maatbeker en mix het met de staafmixer tot een gladde dressing.
  3. Verdeel de bladeren over een groot bord of doe ze in een grote slakom. Giet er wat van de dressing overheen en hussel de sla even door.
  4. Garneer de salade met de plakjes ei en de geraspte Parmezaanse kaas.

 

caesar-salad

TIPS:

  • Voeg wat gebakken garnalen, kip en/of gebakken bacon toe om er meer een maaltijd salade van te maken.
  • Garneer de salade extra door er een paar extra ansjovisfilets bovenop te leggen.
  • Maak zelf croutons van speltbrood door een paar speltboterhammen in blokjes te snijden. Besprenkel de blokjes met wat olijfolie en strooi er wat peper en zout over. Rooster de croutons krokant op een bakplaat in de oven en garneer je salade ermee.

 

Advertenties

2 Reacties op “Caesar Salade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s