Knolselderij Pinda-friet

Mijn vorige recepten van knolselderij friet en kruidige koolrabi friet zijn bij de meeste mensen een succes, vooral met een beetje zelfgemaakte mayonaise.

 

Dus toen ik van het weekend zag dat de supermarkt bij mij in de buurt een paar mooie grote knolselderijen had liggen besloot ik hier verder mee te experimenteren. Hieronder het resultaat. Het blijven natuurlijk groente-frieten dus de smaak en structuur van de frieten is niet zoals gewone friet uit de frituur. Maar toch vind ik dit een leuke vervanger voor gewone friet. En eigenlijk zit aan de frieten al zoveel smaak dat een dipje of sausje niet echt nodig is.

 

 

Benodigdheden (voor 3-4 personen):

  • 1 grote knolselderij of 2 kleintjes
  • 3 flinke el. pindakaas met stukjes noot erin
  • 3 el. ketjap
  • 2 tl. sambal (oelek)
  • zout

 

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en zet een grote ovenschaal klaar.
  2. Schil de knolselderij en snijd de knolselderij in niet al te dunne frieten.
  3. Breng water aan de kook en kook de frieten 3-5 minuten, beslist niet langer.
  4. Laat de frieten goed uitlekken.
  5. Smelt op een laag vuur de pindakaas samen met de ketjap en de sambal tot een soort saus.
  6. Doe de frieten in de ovenschaal en meng ze samen met de saus. Zorg ervoor dat alle frieten rondom zijn bedekt met de saus.
  7. Bestrooi de frieten met wat zout en bak ze 25-30 minuten in de oven.

 

20140428-154312.jpg

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s