Brie-Kip

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 2 flinke kipfilets
  • 75 gr. brie, ongeveer eenderde van een punt, iets meer of minder kan ook
  • 2-3 el. half zongedroogde tomaten, fijngesneden
  • peper
  • zout

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en zet een ovenschaal klaar.
  2. Snijd de kipfilets bijna helemaal door in de lengte, zodat je ze als het ware open kunt klappen. Bestrooi de filets met peper en zout.
  3. Verwarm een beetje olie in een koeken pan en bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin. Het geeft niet als de binnenkant nog niet gaar is want de kip gaat nog doorgaren in de oven.
  4. Haal de kipfilets uit de pan en leg de filets in de ovenschaal.
  5. Snijd de brie in plakjes en leg de plakjes samen met de half zongedroogde tomaten op een deel van de kipfilet.
  6. Klap de kipfilet dicht en zet de filet vast met een paar cocktailprikkers.
  7. Bak de kipfilet 20 minuten in de oven.

 

20140601-151718-55038219.jpg

 

 

Advertenties

3 Reacties op “Brie-Kip

  1. heerlijk imm zeker in combinatie met pastinaak frieten omdat de de zelfde oven temperatuur hebben .heb echt zitten genieten samen met simoontje

  2. Ziet er heerlijk uit zeg! Is het echt nodig om de kipfilets eerst even aan te braden? Want zo’n 20 minuten in de oven moet volgens mij ook lang genoeg zijn om ze gaar te krijgen…?¿

    • Hi eva, je kunt het ook zonder asnbraden doen, maar ik weet niet zeker of de binnenkant dan gaar genoeg is.. Anders probeer jij het even voor mij uit 🙂
      Succes!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s