Hartige muffins met geitenkaas en kappertjes

Benodigdheden (voor 12 stuks):

  • 150 gr. amandelmeel
  • 2 el. boekweitmeel
  • 4 eieren
  • 1 bakje philadelphia light (185 gram)
  • 1 tl. bakpoeder
  • 1 tl. zout
  • snufje peper
  • 200 gr. geraspte 30+ geitenkaas
  • 3 tenen knoflook, uitgeperst
  • Paar takjes verse rozemarijn
  • 2 el. kappertjes

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een muffinvorm in of gebruik een silicone muffinvorm.
  2. Meng het amandelmeel, boekweitmeel, eieren, Hüttenkäse, bakpoeder, knoflook, zout, peper en 150 gram van de geraspte geitenkaas in een kom.
  3. Haal de naadjes van de takjes verse rozemarijn af en hak ze fijn. Je moet ongeveer 1,5-2 el. fijngehakte naaldjes overhouden. Voeg dan de fijngehakte naadjes samen met de kappertjes toe aan het muffinbeslag.
  4. Verdeel het beslag over de muffin vorm en bestrooi met overige geraspte geitenkaas.
  5. Bak de muffins in 25 minuten gaar.

 

20140605-145726-53846246.jpg

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s