Courgettesoep met komijn

Jammer genoeg heeft mijn soepje op de foto een beetje een ongezellig kleur gekregen, maar hij smaakt echt heerlijk!! Vooral de smaak van het komijnpoeder maakt deze soep net even bijzonderder als andere recepten voor courgettesoep : )

Benodigdheden (voor 4-6 personen):

  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 flinke el. komijn poeder
  • 2 tuinkruiden bouillonblokken
  • 1 flinke el. Philadelphia light met kruiden (gewone Philadelphia light kan eventueel ook)
  • 2 grote courgettes, in grove stukken gesneden

Bereidingswijze:

  1. Fruit de ui en de knoflook aan in een pan met een beetje olie.
  2. Bak vervolgens het komijnpoeder even mee.
  3. Los de bouillonblokken op in 1 liter kokend water en voeg deze samen met de courgette toe aan de pan met ui.
  4. Kook de groenten zachtjes gaar in de bouillon, dit duurt ongeveer 15 minuten.
  5. Voeg dan de Philadelphia toe en pureer de soep met de staafmixer tot een gladde groene soep.
  6. Breng op smaak met peper en zout.

IMG_7045.JPG

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s