Boekweit Ontbijtcake

De meeste baksels die je maakt met boekweitmeel smaken droog of drogen snel uit. Maar dit heerlijke baksel niet, door de banaan, yoghurt en de gedroogde vruchten blijft deze ontbijtcake heerlijk smeuïg! Ik noem het een ontbijtcake, maar je kunt de cake natuurlijk ook prima als tussendoortje eten ; ) De cake is ”diepvries-proof” dus je kunt de cake ook in porties in de diepvries bewaren, handig toch ; )

Benodigdheden:

  • 3 bananen, fijn geprakt
  • 2 tl. vanille extract
  • 150 ml. yoghurt
  • 100 ml. melk
  • 1 ei
  • 250 gr. boekweitmeel
  • 1 el. bakpoeder
  • 3 tl. kaneel,
  • 4 el. havermout
  • 3 el. pompoenpitten
  • 1 handje walnoten, grof gehakt
  • 2 handjes gedroogde cranberry’s, fijn gehakt
  • snufje zout

IMG_7234.JPG

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een kleine springvorm of brownie vorm in.
  2. Doe alle vloeibare ingrediënten in een grote kom samen met de havermout en mix het met de staafmixer tot een glad mengsel.
  3. Voeg nu alle droge ingrediënten toe en roer het met een lepel of spatel tot een glad beslag.
  4. Verdeel het beslag over de bakvorm en bak de cake 30 minuten in de oven.

IMG_7238.JPG

Advertenties

Een Reactie op “Boekweit Ontbijtcake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s