Zuurkoolsoep met Serranoham

Benodigdheden (voor 2-3 personen):

  • 70 gr. Serranoham of Parmaham
  • 1 ui, fijngesneden
  • 250 gr. zuurkool uit een pakje, uitgelekt
  • 1 el. verse tijm blaadjes
  • 1 runderbouillonblokje
  • 2 flinke eetlepels Philadelphia light of 100 ml. magere kookroom
  • peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Fruit de ui even aan in een pan met een beetje olie.
  2. Snijd de helft van de ham zeer fijn en bak deze mee met de ui.
  3. Los het runderbouillionblokje op in 500 ml kokend water en voeg de bouillon samen met de zuurkool en de tijm toe.
  4. Laat dit geheel 10 minuten zachtjes koken.
  5. Voeg vervolgens de philadelphia toe en mix de soep met de staafmixer tot een gladdere, minder sliertige soep.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Bak de overige plakken Serranoham even krokant in een koekenpan en garneer hiermee de zuurkoolsoep.

2015/01/img_7461.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s