Lente Soep

Benodigdheden (voor 4-6 personen):

  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 venkel, fijngesneden
  • 1 prei, fijngesneden
  • 1 stronk bleekselderij, fijngesneden
  • 1 bosje verse peterselie, fijngesneden
  • 1,5 liter kippenbouillon (van bouillon blokjes)

IMG_7568Bereidingswijze:

  1. Fruit de ui en de knoflook even aan in een pan met een scheutje olie.
  2. Voeg vervolgens de prei en de venkel toe en laat deze ook een beetje zachter worden.
  3. Voeg daarna de bleekselderij met de bouillon en de peterselie toe en laat de soep zachtjes 15-20 minuten koken tot dat de groenten zacht zijn.
  4. Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde soep en breng op smaak met peper en zout.

IMG_7572

Advertenties

3 Reacties op “Lente Soep

  1. Lekker en licht soepje! En ook makkelijk te maken. Ik had alleen een halve courgette gebruikt ipv de bleekselderij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s