Bananenbrood

Benodigdheden (voor 1 cake of 12 muffins):

  • 3 goed rijpe bananen
  • 100 gram havermoutmeel (ultra fine oats) of havermout vermalen in de keukenmachine tot meel
  • 80 gram volkoren tarwemeel
  • 20 gram boekweitmeel
  • 3 eieren
  • 3 el. kokosolie
  • 2 el. yoghurt
  • 1 el. bakpoeder
  • 2-3 el. agavesiroop of steviapoeder
  • snufje zout

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakevorm of muffinvorm in.
  2. Prak de banaan samen met de kokosolie.
  3. Roer hier de overige natte ingrediënten door tot een glad mengsel.
  4. Voeg nu ook alle droge ingrediënten toe en roer door tot een glad beslag.
  5. Verdeel het beslag over je cakevorm of muffinvorm. In een cakevorm moet je bananenbrood 55–60 minuten in de oven en in een muffinvorm 25-30 minuten.

Tips:

  • Voeg wat extra ingrediënten toe aan je bananenbrood voordat hij de oven in gaat, zoals 1-2 handjes fijngehakte cranberry’s, rozijnen, zaden en pitten, pinda’s, amandelen, walnoten, hazelnoten of stukjes pure chocola.
  • Bewaar je bananenbrood in een afgesloten trommel in de koelkast dan blijft hij langer vers. Of vries een gedeelte van je bananenbrood in (evt. in plakken).

Advertenties

Een Reactie op “Bananenbrood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s