Peterselie Houmous

Benodigdheden:

  • 2 blikken kikkererwten, uitlek gewicht 480 gram
  • 170 gr. witte tahin pasta ( eventuele olie die bovenin het potje drijft weg gieten)
  • 3 grote tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 el. komijnpoeder
  • sap van een halve citroen
  • Flinke bos verse peterselie
  • water
  • zout
  • snufje peper


Bereidingswijze:

  1. Giet de kikkererwten af en doe ze samen met het citroensap, het komijnpoeder, de knoflook en een scheutje water in de foodprocessor of staafmixerkom. Mix dit tot een grof mengsel.
  2. Voeg nu de peterselie en en tahin pasta toe en mix tot een glad smeerbaar mengsel. Voeg water toe wanneer je ziet dat je houmous te stevig is.
  3. Breng eventueel nog wat extra op smaak met wat meer citroensap, zout en/of peper.

TIP: Lekker bij de borrel om rauwkost of tortilla chips in te dippen of gewoon op een cracker of stokbroodje ; )


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s