Kip-Groenten Burgers

Zooooo weer eens wat anders dan de blond en gezond Zalmburger, de Kip-Groenten burger!! Test hem uit en laat me weten wat je ervan vond!!!

Ik vind het in ieder geval weer een toppertje!! gemakkelijk te maken, lekkere smaak en structuur en ook erg geschikt als lunch. Serveer de burgers lekker met zelfgemaakte zoete aardappelfrieten en een salade!!

Eet smakelijke!! ; )


Benodigdheden (voor 3-4 personen, ongeveer 8 kleine burgertjes):

  • 300 gr. kipgehakt
  • bosje verse platte peterselie, fijngeknipt
  • 3 tenen knoflook, uitgeperst
  • 0,5 rode ui, fijngesneden
  • 1 tl. sambal
  • 1 flinke tl. kerrie poeder
  • 1 tl. mosterd
  • 1 el. gemberpasta uit tube of vers geraspte gember
  • 2 eieren
  • 0,5 courgette, grof geraspt
  • 50 gr. havermout
  • zout
  • peper

Bereidingswijze:

  1. Meng eerst alle ingrediënten behalve het kipgehakt goed door elkaar in een grote kom.
  2. Meng vervolgens het kipgehakt erdoorheen.
  3. Vorm met je handen burgers van het gehakt, ongeveer 8 kleintjes. Maak de burgers niet te dik omdat je met kipgehakt wel zeker moet weten dat ze gaar zijn. Ik gebruik voor het vormen van de burgers van die handige kookringen, maar het kan natuurlijk ook met je handen.
  4. Verwarm een beetje olie in een pan en bak de burgers aan beide zijden gaar, ongeveer 4 minuten per kant.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s