Rösti van Zoete aardappel

Op internet kun je super veel recepten vinden met zoete aardappel, het meeste zie je de gepofte zoete aardappel voorbij komen of zoete aardappel friet. Allebei super lekker maar ik wilde weer eens wat anders uitproberen ; ) En zo is deze zoete aardappel rösti ontstaan… En ook nog eens super makkelijk te maken!!

Serveer de rösti bijvoorbeeld met een lekkere steak en een frisse salade!!

Eet smakelijk ; )

Benodigdheden (voor 2-3 personen):

  • 350 gr. zoete aardappel, geschild
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook uitgeperst
  • 1 ei
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1-3 el. boekweitmeel, havermoutmeel of ander meel.
  • zout
  • peper

Bereidingswijze:

  1. Rasp de uien met een groffe rasp en doe de uienrasp vervolgens in een zeef, zodat je met een lepel zoveel mogelijk vocht uit de uien kunt duwen.
  2. Rasp de helft van de zoete aardappelen in een fijne rasp en rasp de andere helft in de groffe rasp.
  3. Voeg nu alle ingrediënten voor de rösti bij elkaar en roer goed door.
  4. Verwarm een beetje olie in een koekenpan en maak kleine hoopjes met de rostimix die je een beetje plat duwt. Of nog handiger gebruik net als ik kookringen om mooie rondjes te krijgen. Maak de rösti niet te dik ongeveer 0,5-1 cm want de aardappel moet natuurlijk ook nog gaar worden.
  5. Bak de rosti op een laag vuurtje rustig aan beide zijden goudbruin.

TIP: je kunt de gebakken rösti warmhouden of even door laten garen in de oven, hetelucht op 175 graden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s