Zoete aardappel-Courgette ovenschotel met citroen, tijm en geitenkaas

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 3 zoete aardappels
  • 1 courgette
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 el. geraspte verse citroenschil
  • bosje verse tijm
  • 100 gr. geitenkaas, fetakaas, geraspte pecorino kaas of geraspte Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper
  • zout

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en zet een grote ovenschaal klaar, of 2 kleintjes zoals ik op de foto heb gedaan.
  2. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in plakken.
  3. Fruit in een pannetje de ui en de knoflook even aan, voeg vervolgens 150 ml kokend water toe en de te kleine lelijke plakjes van je aardappel. Voor en achterkantjes dus…
  4. Laat dit even stoven tot de aardappelstukjes zacht zijn, ongeveer 15 minuten, pureer het vervolgens tot een gladde crème en breng nog wat op smaak met peper en zout.
  5. Snijd de courgette in plakjes en meng deze in een kom met de rauwe zoete aardappelplakjes, paar scheuten olijfolie, tijmblaadjes, citroenrasp en wat peper en zout.
  6. Verdeel de courgette en zoete aardappelplakjes dakpansgewijs over de ovenschaal en smeer daarna de zoete aardappelcreme eroverheen. Zorg er wel voor dat je nog een beetje kunt zien dan de plakjes om en om dakpansgewijs in de ovenschaal liggen.
  7. Strooi of verkruimel daarna de kaas over je gerecht en zet het 45 minuten in de oven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s