Pink Dip

Pink dip, oftewel rode bietjes houmous!! Het is een lekkere frisse, iets zoete kruidige dip, ideaal voor op een toastje, rijstwafel, bij een salade of om rauwkost in te dippen. Echt een verassend lekkere smaak en op een feestje maak jij helemaal de blits als je aankomt met deze fel roze dip ; )

Ik gebruik in mijn recept een gemengde notenpasta, deze kun je al voor enkele euro’s in zowat alle supermarkten vinden, maar je kunt eventueel ook amandelpasta, sesampasta  of cashewpasta gebruiken.

Benodigdheden:

  • 250 gr. gekookte bietjes  (ik neem altijd die bio bietjes in vacuüm verpakking)
  • 1 blik kikkererwten (220-260 gram uitlek gewicht ongeveer)
  • 2 flinke tenen knoflook
  • 2 flinke tl. komijnpoeder
  • 2 el. olijfolie
  • 2 flinke el. notenpasta of tahin
  • 4 el. citroensap
  • peper
  • zout

Bereidingswijze:

  1. Snijd de bietjes in stukken en doe deze in je kom van je staafmixer of foodprocessor.
  2. Pers de tenen knoflook uit en doe de knoflookpulp en wat er nog in je pers zit bij de bietjes in de kom. Mix dit samen tot een glad geheel.
  3. Voeg nu de overige ingrediënten toe en mix tot je een mooie dip hebt.
  4. Breng eventueel nog wat extra op smaak met peper, zout en/of citroensap.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s