Choco-Klaas Cake

Weer eens wat anders dan een gevulde speculaas met sinterklaas… Deze choco-klaas cake!! Natuurlijk ook erg geschikt voor alle dagen dat het geen sinterklaas is he :p

 

Benodigdheden:

  • 3 bananen
  • 100 gr. amandelmeel
  • 20 gr. boekweitmeel
  • 80 gr. volkoren tarwe meel of ander meel
  • 3 eieren
  • 1 tl. vanille extract
  • 3 el. kokosolie of zonnebloemolie
  • 1 el. bakpoeder
  • 1 snuf zout
  • 3 el. agavesiroop
  • 1 tl. cacao poeder
  • 1 el. speculaas kruiden
  • 150 gr. 70% pure chocola, grof gehakt
  • 1 handje amandelen (of andere noten), grofgehakt

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakevorm in.
  2. Prak de bananen en meng die met de overige vloeibare ingrediënten in een kom.
  3. Meng in een andere kom alle droge ingrediënten behalve de amandelen en de chocolade.
  4. Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer om tot een stevig beslag.
  5. Spaten vervolgens de chocolade stukjes door het beslag en verdeel het beslag over de cakevorm.
  6. Strooi de gehakte amandelen over je Choco-Klaas Cake en bak de cake 55-60 minuten in de oven.

TIP: je kunt ook muffins van het beslag maken, dan is de baktijd 25 minuten.

Advertenties

Een Reactie op “Choco-Klaas Cake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s