Ontbijtkoek met bosbessen

Benodigdheden:

  • 150 gr. havermout
  • 100 ml. gesmolten kokosolie of zonnebloemolie
  • 150 gr. agavesiroop
  • 200 gr. magere kwark
  • 1 tl. vanille extract
  • 3 eieren
  • 125 gr. boekweit meel
  • 125 gr. bloem
  • 1 el. bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 el. speculaas kruiden
  • 1 tl. kaneel
  • 150 gr. diepvries bosbessen of andere vruchten (ik heb op de foto frambozen gebruikt)
  • 1 handje walnoten

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakevorm in.
  2. Meng alle vloeibare ingrediënten in een kom.
  3. Meng in een andere kom alle droge ingrediënten, behalve de bosbessen en walnoten.
  4. Voeg nu de vloeibare ingrediënten bij de droge ingrediënten in de kom en roer om tot een stevig beslag.
  5. Spatel vervolgens de bosbessen door het beslag, ik gebruik het liefste diepvries bosbessen omdat deze mooi heel blijven in je baksel.
  6. Verdeel het beslag over de cakevorm en verkruimel de walnoten boven je ontbijtkoek.
  7. Bak de ontbijtkoek 50-60 minuten in de oven.

TIP: je kunt ook muffins van het beslag maken, de baktijd is dan 25 minuten.

IMG_8793

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s