Pompoensoep 2.0 met kokosmelk, gember en mangochutney

Benodigdheden (voor 4 personen):

  • 1 kleine pompoen, ongeveer zo groot als een honingmeloentje
  • 1 zoete aardappel, geschild en in stukken gesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 chilipeper, zonder zaadjes, fijngesneden
  • 1 el. geraspte verse gember of gemberpasta uit een tube
  • 1 el. massala kerrie poeder
  • 1 blikje kokosmelk (400 ml), ik gebruik meestal light kokosmelk
  • 750 ml. kokend water
  • 2 tuinkruiden bouillon blokken
  • 125 ml. zure room
  • 4 el. mango-chutney
  • Bosje verse koriander

 

Bereidingswijze:

  1. Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in stukken.
  2. Fruit de ui, knoflook en chilipeper even aan in een pan met een scheutje olie.
  3. Bak vervolgens de massala kerrie poeder en de gember even mee.
  4. Los de bouillonblokken op in het kokende water en voeg deze samen met de kokosmelk toe aan de pan.
  5. Voeg vervolgens de zoete aardappel en de pompoenstukjes toe en laat deze zachtjes gaar koken in de pan, ongeveer 15 minuten.
  6. Pureer de soep dan met de staafmixer tot een gladde soep, vind je de soep te dik dan kun je eventueel nog wat water toevoegen.
  7. Breng de soep op smaak met wat peper en zout.
  8. Serveer de soep in kommen en leg in elke kom wat zure room, daarop een lepel mangochutney en versier nog wat verder met de verse korianderblaadjes.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s