Cranberry-Appel Kwarkbroodjes

Ja daar komtie!!!! Het lekkerste baksel van 2015!!! Deze Cranberry-Appel Kwarkbroodjes!! Het is een soort mix tussen een muffin, krentenbol, krokant broodje en een scone….

Benodigdheden (voor 12 stuks):

  • 250 gr. bloem
  • 250 gr. magere kwark
  • 1 scoop whey eiwitpoeder vanille smaak (kun je eventueel ook weg laten)
  • 1 el. bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje kaneel, let op dat je er echt maar een piepklein beetje doet!!
  • 1 el. geraspte citroenschil
  • 1 ei
  • 2 ei-eiwitten
  • 1 el. olijfolie
  • 100 gr. gedroogde cranberry’s, grof gehakt
  • 0,5 appel, in hele kleine blokjes gesneden


Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een muffinvorm in met pamspray of gebruik een siliconen muffinvorm.
  2. Meng in een kom alle droge ingrediënten (behalve de appel en cranberry’s) door elkaar.
  3. Meng in een andere kom alle natte ingrediënten (behalve de appel en de cranberry’s).
  4. Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en roer door tot je een soort brooddeeg hebt.
  5. Roer als laatste de appel stukjes en cranberry’s door het deeg en verdeel het deeg over de muffinvormpjes.
  6. Bak de Cranberry-Appel Kwarkbroodjes 25-30 minuten in de oven en laat ze goed afkoelen voordat je ze gaat eten.


TIP: Bewaar de broodjes in een goed afgesloten trommel, de dag dat je ze hebt gebakken smaken ze het beste!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s