Filet American

Zelf filet american maken, waarom niet? Bij de kant en klaar variant in de supermarkt zitten en veelste veel toevoegingen in en als je hem bij de slager koopt misschien wel een emmer mayonaise en suiker.

Hier dus mijn recept van filet american, ik vind het echt super goed gelukt!! Smaakt veel puurder en lekkerder dan alle andere filet americans!!

 

Benodigdheden:

  • 250 gr. steak tartaar of tartaartjes
  • 1 tl. mosterd
  • 1 el. mayonaise
  • 1 el. ketchup (liefste biologisch en zonder suiker, ik gebruik felix ketchup) of 1 el. tomatenpuree kan ook
  • 1 tl. paprika poeder
  • 1 halve sjalot, fijngehakt
  • 1 tl. citroensap
  • paar druppels worcestershire saus
  • paar druppels tabasco
  • zout
  • peper

 

Bereidingswijze:

  1. Maal alle bovenstaande ingrediënten met de foodprocessor of staafmixer tot een smeerbaar mengsel.
  2. Breng eventueel nog wat extra op smaak met tabasco, peper, zout of worcestershire saus.
  3. Garneer de filet american eventueel met wat kappertjes, groene peperkorrels, fijngesneden augurkjes, ei of uitjes.

 

img_9513

 

 

Advertenties

Een Reactie op “Filet American

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s