Broccoli en Biet uit de oven

Benodigdheden (voor 2-4 personen):

  • 1 grote broccoli of 2 kleintjes
  • 3 rauwe bieten, geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 2 rode uien, in ringen gesneden
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 2 el. olijfolie
  • 1 el. gewone donkere balsamico azijn
  • 1 el. balsamico crema
  • paar takjes verse rozemarijn, alleen de naadjes, fijngehakt
  • peper
  • zout
  • 1 handje pompoenpitten

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en leg alvast een bakplaat klaar met een vel bakpapier erop.
  2. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze 4-5 minuten in kokend water, laat ze vervolgens goed uitlekken in een zeef.
  3. Meng in een grote kom de ui, knoflook, rozemarijn, gewone balsamico azijn, olijfolie en wat peper en zout.
  4. Voeg dan de bietjes en de broccoli toe en roer om tot alles goed bedekt is met het kruiden mengsel.
  5. Verdeel de groenten gelijkmatig over de bakplaat.
  6. Verdeel hierover nog wat van de balsamico crema en strooi dan de pompoenpitten erover.
  7. Rooster de groenten nog 40-45 minuten in de oven.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s