Groene asperges met krokante serranoham

Mijn recept voor groene asperges met krokante serranoham! Ik denk dat dit een leuk bijgerechtje is, maar het zou ook prima als voorgerecht kunnen. Of wanneer je van die hele kleine groene asperges hebt als borrelhapje.

 

Benodigdheden (voor 2-4 personen):

  • 350 gr. groen asperges
  • 100 gr. serranoham (parmaham of couburgerham kan ook)
  • 1 flinke teen knoflook, uitgeperst
  • 1 el. balsamico azijn
  • scheutje olijfolie
  • peper

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Snijd de harde uiteindes van de asperges af.
  3. Wikkel de ham telkens om een paar asperges en verdeel de bosjes met asperges over het bakblik.
  4. Roer in een kommetje de olie, balsamico en de uitgeperste teen knoflook door elkaar en bestrijk de asperges met een kwastje met het mengsel.
  5. Rooster de asperges in 20 minuten gaar en krokant in de oven.
  6. Bestrooi eventueel nog met wat grof gemalen peper.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s