Cloud Bread

Je hebt er vast al van gehoord… Cloud Bread of Oopsie Bread… Een koolhydraatarm en glutenvrij baksel dat een goede vervanger is voor brood… Ik kon natuurlijk niet achter blijven en heb het recept gemaakt en er een beetje mijn eigen twist aan gegeven door er sesamzaadjes overheen te strooien. Zo had het meer iets weg van een soort turksbrood vond ik zelf. Cloud Bread kun je beleggen met je favoriete beleg, zonder beleg, bij de borrel, als wrap of als pizza bodem.

Benodigheden (voor 6 kleintjes):

  • 3 eieren
  • 100 gr. huttekase
  • 1 flinke tl. bakpoeder
  • snuf zout
  • snuf peper
  • 1 el sesamzaadjes

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Splits de eieren, klop met een mixer de ei-eiwitten stijf, het is belangrijk dat je dit niet te slapjes laat in het recept.
  3. Klop in een andere kom de ei-gelen met de huttekase, het bakpoeder en wat peper en zout door elkaar.
  4. Schep vervolgens een paar lepels van het eiwit bij de ei-gelen en meng dit goed (familie maken heet dat 😛 Dan blijven je ei-eiwitten dalijk luchtiger bij het erdoorheen spatelen).
  5. Oke en spatel nu ook de eiwitten door het mengsel, en probeer het zo luchtig mogelijk te houden.
  6. Maak 6 hoopjes met beslag op de bakplaat en bestrooi met wat sesamzaadjes.
  7. Bak de cloud Breads 20 minuten in de oven en laat ze vervolgens goed afkoelen. In een afgesloten trommel kun je ze de volgende dag ook nog prima eten.

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s