Smeuïge cake met bosbessen

Ingrediënten:

  • 100 gr. speltmeel
  • 50 gr. havermout
  • 1 tl. bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 2 grote eieren
  • 1 appel, geschild en grof geraspt
  • 1 el. kokosolie, gesmolten
  • beetje vanillepoeder of 1 tl vanille extract
  • 150 gr. Griekse magere yoghurt (andere yoghurt kan ook als het maar een niet zo vloeibare yoghurt is)
  • 2 el. van iets zoets zoals agavesiroop, honing, stevia, kokosbloesemsuiker, erytritol of een andere zoetstof
  • 125 gr. bosbessen, vers of uit de diepvries


Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cake vorm in of gebruik een silicone cake vorm.
  2. Roer in een kom eerst alle droge ingrediënten door elkaar, behalve de bosbessen.
  3. Roer in een andere kom alle natte ingrediënten door elkaar.
  4. Voeg deze vervolgens bij de droge ingrediënten en roer tot een glad beslag.
  5. Spatel dan voorzichtig de bosbessen door het beslag.
  6. Verdeel het beslag over de cake vorm en bak de cake 50-60 minuten in de oven.
  7. Serveer de cake lekker met nog wat extra griekse yoghurt en bosbessen.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s