Mini rollade van varkenshaas met olijven en serranoham

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 2 flinke varkenshaasjes
  • 1 bol mozzarella
  • 6 el verse zwarte olijven of tricolore tapenade
  • 100 gram serranoham
  • peper en zout
  • olijfolie

 

 

Bereidingswijze:

  1. Oven voorverwarmen op 150 graden
  2. Halveer de varkenshaasjes en bestrooi ze met peper en zout.
  3. Verdeel de tapenade gelijkmatig over de twee helften en leg daarna plakjes mozzarella erop.
  4. Leg de andere helft van de varkenshaas zo op de mozzarella dat deze aan beide kanten ongeveer even dik is.
  5. Rol de plakken ham strak om de twee varkenshaasjes heen en zet eventueel vast met een prikkertje.
  6. Bestrijk de rollades met wat olijfolie en zet in een braadslee in de oven.
  7. Roosterde rollades 20 minuten in de oven, zet vervolgens de oven op 100 graden en rooster de rollades nog 15 minuten. Om uitdrogen te voorkomen zou je de rollades tussendoor nog een paar keer kunnen bestrijken met olijfolie of jus uit het vlees.
  8. Snijd de rollades in plakken en verdeel over vier borden.

 

IMG_2247

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s