Geroosterde kikkererwtensnack sweet and spicy

Ik vind kikkererwten zo een leuk product!! Het is super veelzijdig en erg voedzaam. Je kunt het zowel in zoete baksels gebruiken (blond en gezond kikkerkoeken) als in hartige gerechten zoals vega burgers of door salades (blond en gezond kikkererwtensalade met gerookte zalm). Ik heb al eerder een recept gepost met geroosterde kikkererwten, dat is deze. Maar de variatie die ik nu heb gemaakt is ook een echte aanrader!! Pittig, paprika-achtig, een beetje zoet en natuurlijk een gezonde vervanger voor bijvoorbeeld borrelnootjes.

 

Benodigdheden:

  • 2 blikken kikkererwten, uitlek gewicht 400-500 gr.
  • 1 el. paprika poeder
  • 1 el. agave siroop
  • 1 el. olijfolie
  • 2-3 snufjes chilipoeder
  • zout


Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Laat de kikkererwten goed uitlekken en dep ze daarna nog droog tussen keukenpapier.
  3. Meng alle overige ingrediënten door elkaar in een grote mengkom.
  4. Roer de kikkererwten door het mengel en zorg dat alle erwten er goed mee bedekt zijn.
  5. Proef eventueel even of de erwten goed op smaak zijn, anders zou je nog wat extra zout of chilipoeder kunnen toevoegen.
  6. Verdeel de erwten over de bakplaat en bak ze 35-40 minuten krokant.

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s