Mexicaans gevulde paprika’s

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 4 rode of gele paprika’s
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 klein blikje mais (uitlek gewicht 150 gram)
  • 1 klein blikje rode kidney bonen (uitlek gewicht 125 gram)
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes fijngesneden
  • 200 gr. mager runder gehakt
  • 2 tl. komijn poeder
  • 2 tl. paprika poeder
  • zout
  • evt. 4 plakjes cheddarkaas


Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakblik met bakpapier of zet een ovenschaal klaar.
  2. Snijd de bovenkanten van de paprika’s af of halveer de paprika’s zodat je een soort bakjes krijgt.
  3. Laat de rode kidney bonen en de maïs uitlekken in een zeef.
  4. Fruit de ui, knoflook en chilipeper even aan in een pan met een scheutje olie.
  5. Bak vervolgens het gehakt mee en voeg de tomatenblokjes toe, laat ongeveer 4-5 minuten op een laag vuurtje rustig pruttelen.
  6. Haal de pan van het vuur en roer de maïs, kidney bonen, komijn poeder, paprikapoeder en wat zout door het mengsel en verdeel het mengsel over de paprika bakjes.
  7. Om het helemaal af te maken kun je eventueel over elk paprika bakje nog een plakje cheddarkaas doen, dat is extra lekker 😉
  8. Zet de paprika’s nog 20-25 minuten in de oven.

TIP: lekker met wat rijst of geroosterde zoete aardappel en een frisse salade.

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s