Maaltijdsalade met geroosterde zoete aardappel, avocado, geitenkaas en limoenvinaigrette

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 1 grote zoete aardappel of 2 kleinere
  • 150-200 gr. sla melange
  • 1 avocado, in stukjes gesneden
  • 200 gr. soyabonen (kun je eventueel ook weg laten hoor)
  • 125 gr. zachte geitenkaas
  • 1 bosje verse platte peterselie, fijn geknipt
  • 0,5 limoen
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1 tl.paprikapoeder
  • 2 tl. honing
  • 1 tl. mosterd
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 klein handje pompoenpitten

 

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en zet een ovenschaal klaar.
  2. Snijd de zoete aardappel in stukjes (ik doe met schil, dan blijven ze mooier van vorm in je salade)en meng deze met 1 eetlepel olijfolie, het paprikapoeder, de knoflook en wat peper en zout in een kom.
  3. Verdeel de aardappel over de ovenschaal en rooster de aardappelstukjes in ongeveer 15 minuten gaar in de oven.
  4. Meng in een grote sla kom een scheut olijfolie, sap van ongeveer een halve limoen, honing, mosterd, peterselie en wat peper en zout.
  5. Voeg de sla, avocado en evt. de soyabonen toe en schep voorzichtig door elkaar.
  6. Als de zoete aardappel klaar is laat je deze iets afkoelen en verdeel je de stukjes door de sla.
  7. Rooster in een droge koekenpan de pompoenpitten krokant (sorry heb ik niet op mijn foto staan).
  8. Garneer de salade met de geroosterde pompoenpitten en de geitenkaas.

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s