Kipstoofpot met gember

Ik heb een tijdje geleden van mijn ouders een echte le-creuset pan gehad… Ja dat ontbrak nog aan mijn enorme verzameling kookspullen haha 😛 Nu heb ik hem eindelijk voor het eerst gebruikt om dit recept te maken. Deze kipstoofpot bevat misschien op het eerste gezicht veel ingrediënten maar toch ben je misschien maar 15 minuten bezig met alles in de pan doen.. dat valt dus wel mee. Je moet alleen op tijd beginnen want de stoofpot moet daarna ongeveer 40 minuten op staan. Dit gerecht kun je het beste serveren met rijst en bijvoorbeeld een frisse komkommersalade.

 

Benodigdheden ( voor 4 personen):

  • 1200 gr. kipdrumsticks
  • 2 uien, grof gesneden
  • 2 tenen knoflook, in plakjes gesneden
  • 5 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
  • 0,5 tl. chilipoeder
  • 2 tl. kurkuma
  • 1 tl. komijnpoeder
  • 1 tl. korianderpoeder
  • 1 tl. garam massala
  • 150 ml. kokosmelk
  • 350 ml. water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 el. citroensap
  • zout
  • peper
  • evt. verse koriander om je gerecht mee te garneren

 

 

Bereidingswijze:

  1. Fruit de ui en de knoflook even aan in een grote braadpan met een flinke scheut olie.
  2. Bestrooi de drumsticks met wat peper en zout en braad deze even aan in de pan.
  3. Voeg dan alle kruiden toe en laat dit ongeveer 5 minuten zachtjes mee bakken.
  4. Los het bouillonblokje op in het water en voeg dit samen met de kokosmelk, het citroensap en wat zout toe aan de kipdrumsticks.
  5. Laat het geheel 40-45 minuten zachtjes gaar stoven.
  6. Garneer je stoofpot eventueel met wat verse koriander.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s