Sweet potato brownie

Benodigdheden:

  • 500 gr. zoete aardappel, zonder schil (dus eerst schillen dan wegen)
  • 4 grote eieren
  • 12 grote medjool dadels
  • 100 gr. kokosolie
  • 50 gr. kokosmeel
  • 2 tl. vanille extract
  • 50 gr. cacao poeder
  • 200 gr. pure 70% chocola
  • 1 el. bakpoeder
  • 1 snuf zout
  • 1 handje gemengde noten, grof gehakt

 

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een brownievorm met bakpapier.
  2. Snijd de aardappel in groffe stukken en vouw deze in aluminiumfolie tot een soort pakketje(s).
  3. Zet de pakketjes 25 minuten in de oven zodat de aardappel gaar gepoft word in de folie.
  4. Als de aardappel klaar is haal je deze uit de oven en vouw je de pakketjes open zodat de aardappel zoveel mogelijk kan afkoelen terwijl je bezig bent met de rest van het beslag te maken.
  5. Maal in de foodprocessor eerst de dadels tot een soort pasta en voeg dan de eieren, kokosolie, cacao poeder, bakpoeder, vanille extract en suf zout toe en mix tot een glad mengsel.
  6. Mix dan de aardappel mee en doe het mengsel in een grote kom.
  7. Spatel dan het kokosmeel en de helft van de chocolade door het mengsel en verdeel de andere helft van de chocolade over de bodem van je brownievorm.
  8. Verdeel het beslag over chocola in de brownievorm en bestrooi met de noten.
  9. Bak de brownie 30 minuten, draai dan de temperatuur uit en laat de brownie nog 15 minuten in de oven met het deurtje dicht nagaren.

TIP: eenmaal afgekoelt kun je de brownie het beste in de koelkast bewaren.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s