Zalm in bietenmarinade

Een recept als deze staat echt al 2 jaar op mijn to-do list en nu eindelijk heb ik het eens gemaakt. Ik vind het een succes!! Het bietensap maakt de zalm iets zoetig maar ook fris, maar het leukste is natuurlijk dat de zalm van buiten knalroze is en van binnen oranje!! Ik zit eraan te denken dit ook eens met gravad lax te proberen, dat word mijn volgende zalm experiment.

 

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 2 porties zalmfilet
  • 1 pakje voorgekookte bieten 500 gram
  • bosje verse dille, fijngeknipt
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 2 el. balsamico azijn
  • 1 rode ui, in ringen gesneden
  • 1 tl. mosterd
  • peper
  • zout

 

Bereidingswijze:

  1. Knip het pakje bieten open en giet het bietensap in een bakje. Bewaar de bieten uit het pakje nog even in de koelkast.
  2. Voeg aan het bietensap de overige ingrediënten behalve de zalmfilet en de bieten toe en roer alles even door.
  3. Leg vervolgens de zalmfilets in de marinade en laat het even marineren. Dit kan een half uurtje maar een halve dag is ook oké. Zorg er wel voor dat de filets goed bedekt zijn met de marinade.
  4. Verwarm de oven voor op 175 graden en zet een ovenschaal klaar.
  5. Snijd de bieten in plakjes en leg deze op de bodem van de schaal.
  6. Leg hierop de zalmfilets en verdeel wat van de uien en dille uit de marinade over het geheel (dus niet al het vocht van de marinade erover doen).
  7. Bak de zalm met biet 18-20 min. in de oven.

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s