Groenteterrine

Is dat even een feestelijk gerecht tijdens de feestdagen!! Perfect als vega voorgerecht of bij een koud buffet te serveren.


Benodigdheden:

  • 9 blaadjes witte gelatine
  • olijfolie extra vierge
  • 3 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 g)
  • 2 tl. gedroogde Italiaanse kruiden
  • 200 ml. medium dry sherry
  • zout
  • zwarte peper
  • 1 grote courgette
  • 1 grote aubergine

 

Bereidingswijze:

  1. Bekleed een cakeblik met plasticfolie.
  2. Snijd de aubergine en courgette over de lengte door in lange plakken van ongeveer 5 millimeter dik.
  3. Week de gelatine blaadjes in een kommetje koud water.
  4. Verwarm de knoflook met een scheutje olie in de pan en voeg vervolgens de tomatenblokjes, Italiaanse kruiden, sherry en wat peper er zout toe. Laat dit 5 minuten zachtjes pruttelen en haal dan de pan van het vuur.
  5. Knijp de gelatine blaadjes goed uit en roer deze door de tomatensaus. Zet de pan even apart zodat de saus kan afkoelen.
  6. Bak in tussen de plakken aubergine en courgetten aan beide kanten goudbruin in een grillpan of koekenpan met een scheutje olie.
  7. Vervolgens kun je beginnen met de laagjes van de terrine opbouwen. Doe eerst een beetje van de saus op de bodem van de cakevorm, dan de aubergine, dan weer wat saus, dan de courgette, dan weer wat saus en zo door tot alles op is. De saus die je oven hebt giet je gewoon als laatste nog bovenop.
  8. Laat de terrine afkoelen en daarna ongeveer 8 uur of een dagje of nachtje opstijven in de koelkast.
  9. Wanneer je de terrine wilt serveren keer je de cakevorm om op een grote schaal en trek je het plasticfolie eraf.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s