Bananenbrood 2.0

Natuurlijk is mijn vorige recept voor bananenbrood een goed recept (dit recept), lekker luchtig en cake-achtig. Maar een bananen brood mag opzicht ook best een beetje smeuig en massief zijn en dat is dus meer een recept als deze. Echt heeeeeeeel lekker ook deze!!

Benodigdheden:

  • 150 gr. volkoren tarwemeel
  • 50 gr. havermout
  • 1,5 el. bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 tl. kaneel
  • 4 eieren
  • 4 grote bananen of 5 wat kleinere (goed rijp)
  • 2 el. kokosolie
  • 2 el. honing
  • evt. handje noten

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakevorm of bekleed deze met bakpapier.
  2. Prak de banaan samen met de kokosolie.
  3. Roer hier de overige natte ingrediënten door tot een glad mengsel.
  4. Voeg nu ook alle droge ingrediënten (behalve de noten) toe en roer door tot een glad beslag.
  5. Verdeel het beslag over je cakevorm en strooi er evt. wat noten overheen.
  6. Bak het bananenbrood 45 minuten in de oven. Als hij helemaal is afgekoeld vind ik hem het lekkerste, bewaar het bananenbrood in de koelkast of je kunt eventueel wat stukken invriezen.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s