Gepofte knoflooksoep

Nu denk je vast; o my god kan ik de volgende dag nog met mensen praten na het eten van deze soep?? Ja, natuurlijk zijn 3 bollen knoflook niet niks, maar omdat je de bollen eerst in de oven gepoft hebt is het scherpe van de knoflook af en word de knoflook wat zoeter. En wist je dat knoflook super gezond is en werkt als een een soort natuurlijk antibiotica? Anyway deze soep is gewoon bijzonder lekker!!

 

Benodigdheden:

  • 3 grote bollen knoflook
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 1 bosje verse tijm
  • 3 kleine kruimige aardappels, geschild en en in blokjes gesneden
  • 1 liter kippen bouillon (van blokjes)
  • 2 el. philadelphia light
  • peper
  • zout 

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en zet de knoflookbollen met schil en al 55-60 minuten in de oven.
  2. Laat de knoflook wat afkoelen en maak een begin met de soep.
  3. Fruit de ui aan in een pan met een scheutje olie, laat de ui niet bruin worden.
  4. Voeg dan de aardappels, tijm en bouillon toe.
  5. Snijd de bovenkant van de bollen knoflook af en haal de knoflookpuree uit de teentjes. Voeg de puree bij de soep.
  6. Laat dit geheel ongeveer 15 minuten zachtjes doorkoken.
  7. Haal de tijm takjes uit de soep.
  8. Haal dan de pan van het vuur, voeg de Philadelphia toe en pureer de soep met de staafmixer tot een gladde soep.
  9. Breng op smaak met wat peper en zout en garneer eventueel met wat takjes tijm.

 

img_1903

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s