Baba Ganoush (aubergine dip)

Oké voor de gene die het niet kennen, baba ganoush is een lichte frisse aubergine dip met geroosterde knoflook. Echt geloof me, als je van dips zoals hummus houd dan vind je dit vast ook lekker!! Serveer de dip lekker met wat naanbrood, turksbrood of pita brood dan eet je nog net niet je vingers op haha. En natuurlijk heeft het best een lange bereidingstijd, maar het recept is verder simpel en vast weer even heel wat anders dan andere dips die je normaal maakt ; )

 

Benodigdheden:

  • 2 grote aubergines
  • 6-8 tenen knoflook, fijngehakt
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 2 tl. sesampasta (tahine)
  • sap van een halve citroen

img_2007

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en zet een ovenschaal klaar.
  2. Meng in een kommetje de knoflook met een paar flinke scheuten olijfolie.
  3. Snijd de aubergine in plakken, leg een plak in de ovenschaal, bestrijk deze met de knoflook-olie en bestrooi met wat grof gemalen peper en zout. Hier bovenop leg je een nieuwe plak waar je ook de knoflook-olie en peper en zout opdoet en dit herhaal je tot alle plakken op elkaar gestapeld in je ovenschaal liggen. Besprenkel het geheel nog met wat olijfolie en zet de schaal 60 minuten in de oven.
  4. Laat alles iets afkoelen voordat je verder gaat met het maken van deze heerlijke dip.
  5. Doe de aubergines met knoflook en al in de foodprocessor of mixbeker van je staafmixer.
  6. Voeg de sesampasta en het sap van iets minder dan een halve citroen toe en mix het geheel tot een gladde dip.
  7. Breng eventueel nog wat extra op smaak met peper, zout en/of citroensap.
  8. Het lekkerste is het als je de dip nog even koud laat worden in de koelkast voordat je hem serveert.

 

 

Advertenties

2 Reacties op “Baba Ganoush (aubergine dip)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s