Caprese lunch

Nu kun je in plaats van de Hüttenkäse in dit recept ook wat kleine mozzarella bolletjes nemen, maar Hüttenkäse is een stuk lager in vetten en rijker aan eiwitten dus vandaar dat mijn variant met Hüttenkäse is.

 

Benodigdheden (voor 1 persoon):

  • 2 Roma of trostomaten
  • 200 gr. Hüttenkäse
  • paar zwarte olijven, in plakjes
  • 2 tl. gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 el. pompoenpitten of pijnboompitten
  • peper
  • zout
  • balsamico azijn van een goede kwaliteit

 

Bereidingswijze:

  1. Snijd de tomaten in zo dun mogelijke plakjes en verdeel de plakjes over een groot bord.
  2. Rooster de pitten krokant in een droge koekenpan.
  3. Leg de Hüttenkäse in het midden van het bord en bestrooi het geheel met peper, zout en de gedroogde italiaanse kruiden.
  4. Besprenkel de tomaten met de balsamico azijn en garneer het geheel met de geroosterde pitten en olijven.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s