Nu kun je in plaats van de Hüttenkäse in dit recept ook wat kleine mozzarella bolletjes nemen, maar Hüttenkäse is een stuk lager in vetten en rijker aan eiwitten dus vandaar dat mijn variant met Hüttenkäse is.
Benodigdheden (voor 1 persoon):
- 2 Roma of trostomaten
- 200 gr. Hüttenkäse
- paar zwarte olijven, in plakjes
- 2 tl. gedroogde Italiaanse kruiden
- 2 el. pompoenpitten of pijnboompitten
- peper
- zout
- balsamico azijn van een goede kwaliteit
Bereidingswijze:
- Snijd de tomaten in zo dun mogelijke plakjes en verdeel de plakjes over een groot bord.
- Rooster de pitten krokant in een droge koekenpan.
- Leg de Hüttenkäse in het midden van het bord en bestrooi het geheel met peper, zout en de gedroogde italiaanse kruiden.
- Besprenkel de tomaten met de balsamico azijn en garneer het geheel met de geroosterde pitten en olijven.
Zo lekker! 🙂