Summer rolls

Rijstpapier rolletjes gevuld met rauwkost en eventueel wat kip, garnalen, of Vega. Je kunt er helmaal je eigen draai aangeven. Maar onderstaande is mijn favo vulling en sausje. Je kunt je sausje ook wat simpeler houden door bijvoorbeeld alleen een beetje kikkoman soyasaus te gebruiken. Als je nog nooit eerder met rijstpapier gewerkt hebt moet je erop letten dat je de vellen ook weer niet te lang laat weken dan word het lastig om mee te werken en scheuren de vellen snel. Rijstpapier kun je in de supermarkt vinden bij de oosterse producten. Deze summer Rolls kun je eten als lunch, maar als voorgerecht of bij de borrel zijn ze ook een succes 😉

 

Benodigdheden (voor ongeveer 10 rolletjes):

  • 1 pak rijstvellen (10-12 vellen)
  • 0,5 komkommer, in dunne repen gesneden
  • 2 wortels, geschild en in dunne repen gesneden
  • 1 puntpaprika, in dunne repen gesneden
  • 1 krop ijsbergsla, flinterdun gesneden
  • 1 avocado, in dunne repen gesneden
  • 200-300 gr. gebakken kipfilet, in dunne repen gesneden
  • 1 bosje verse koriander

Voor de saus:

  • 0,5 ui, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 scheutjes kikkoman soyasaus
  • 2 scheutjes ketjap manis
  • 1 el. pindakaas


Bereidingswijze:

  1. Snijd alle ingrediënten voor de vulling van je rolletjes.
  2. Week 1 rijstvel in een grote kom met water, dit zal ongeveer een minuutje duren.
  3. Leg de ingredient voor je vulling in het rijstvel, rol een stukje op, vouw de zijkantjes naar binnen en rol door tot je iets hebt wat op een loempia lijkt.
  4. Ga zo verder met alle rijstvellen. Bewaar de rolletjes tussen een schone natte theedoek dan voorkom je dat ze in een schaaltje aan de bodem plakken en dat ze uitdrogen. Leg de rolletjes ook niet tegen elkaar aan.
  5. Nu kun je verder gaan met het sausje. Fruit de ui en de knoflook even aan in een pannetje met een beetje olie.
  6. Voeg dan de kikkoman soyasaus en de ketjap Manis toe en verwarm het geheel nog eventjes.
  7. Haal dan de pan van het vuur en roer de pindakaas door de saus.
  8. Serveer de rolletjes met de saus en garneer eventueel met wat geroosterd sesamzaad.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s